DirectX 12: اگر رایانه شما از پردازندههای نسل چهارم اینتل استفاده میکند و از گرافیک یکپارچه یا به اصطلاح onBloard استفاده میکند، ممکن است دفعه بعد که درایور گرافیک خود را ارتقا میدهید کمی دچار دردسر شوید. این شرکت امروز اعلام کرد که چندین خانواده پردازنده این شرکت، پشتیبانی رسمی از API DirectX 12 را به دلیل «آسیبپذیری امنیتی بالقوه» از دست می دهند.
Tom’s Hardware این بهروزرسانی را بررسی و منتشر کرده است. این گزارش بیان میکند که پشتیبانی از DirectX 12 برای ترکیب های CPU/GPU با نسخه 15.40.44.5107 درایور گرافیک اینتل پایان مییابد. خطوط پردازنده های مدنظر و جفت های گرافیکی یکپارچه آنها در سال 2013 شروع به کار کردند، به طور کلی سال بعد از انتشار از بازار خارج شدند و توقف عرضه داشتند، اگرچه دسکتاپ ها و لپتاپ های دارای این دست از پردازنده ها ممکن است برای چندین نسخه دیگر فروخته شده باشند.
لیست پردازنده هایی که پشتیبانی DirectX 12 را نخواهند داشت:
- Intel® Core™ Processors with Intel® Iris™ Pro Graphics 5200 نسل چهارم
- Intel® Core™ Processors with Intel® Iris™ Graphics 5100 نسل چهارم
- Intel® Core™ Processors with Intel® HD Graphics 5000/4600/4400/4200 نسل چهارم
- Intel® Pentium® and Celeron® Processors with Intel® HD Graphics مبتنی بر معماری نسل چهارم
کاربرانی که درایور کارت گرافیک خود را ارتقا می دهند یا آن را به طور خودکار از طریق ویندوز به روز می کنند، توانایی استفاده از DirectX 12 را از دست می دهند. بازی ها و سایر برنامه هایی که به آن متکی هستند دیگر اجرا نخواهند شد، اما آنهایی که دارای حالت های سازگاری هستند که می توانند با DirectX 11 کار کنند.
نکته عجیب این است که اینتل ابدا بیان نکرده است که حداقل در حال کار بر روی رفع مشکل است. اگر به پشتیبانی DirectX 12 روی این سختافزار خاص نیاز دارید، باید از نسخه قدیمی تری از درایور گرافیک استفاده کنید.
البته تأثیر واقعی این تغییر باید تاثیری حداقلی باشد. حتی در میان کسانی که از پردازندههای 8 ساله در دستگاههای خود استفاده میکنند، بیشتر کسانی که به وفاداری بصری اضافی ارائه شده توسط DirectX 12 نسبت به نسخه 11 اهمیت میدهند، باید یک کارت گرافیک مجزا داشته باشند که از DirectX 12 پشتیبانی می نماید.
DirectX چیست؟
DirectX اولین بار در سال 1996 شروع به کار کرد و مبنایی برای تسلط ویندوز بر بازی ها شد. هنگامی که این ویژگی برای اولین بار در ویندوز 95 عرضه شد، به توسعه دهندگان بازی اجازه داد تا به ویژگی های سخت افزاری سطح پایین دسترسی داشته باشند و به آنها امکان تنظیم دقیق بازی ها را ارائه داد.
DirectX یک راهکار بزرگ بود، زیرا بدون آن هیچ راهی وجود نداشت تا بازی ها دسترسی به سخت افزار ویندوز داشته باشند. بر خلاف کنسولی مانند ایکس باکس وان – که در آن یک کارت گرافیک وجود دارد – PC در مورد تنظیمات سخت افزاری گزینه های زیادی را در اختیار شما قرار می دهد. با گزینه هایی از GeForce GTX 1660 مقرون به صرفه گرفته تا GeForce RTX 2080 Ti با قیمت 1430 دلار به همراه صدها مادربرد و چیپ ست، انتخاب نامحدودی در هنگام ساخت یک رایانه شخصی جدید وجود دارد.
تا قبل از این هیچ محدودیتی برای استفاده از DirectX 12 نیز وجود نداشت ولی با توجه به این خبر منتشر شده باید شاهد مقدار کمی از محدودیت برای انتخاب سخت افزار مدنظر خود باشیم.
این پروژه کار را برای توسعه دهندگان بازی های رایانه ای سختتر میکند، زیرا آنها باید تنظیمات و بافت ها را برای پیکربندیهای متنوعی تنظیم کنند. اینجاست که DirectX و خصوصا DirectX 12 به کار می آید. این ویژگی به بازی ها اجازه می دهد تا مستقیماً با سختافزار ارتباط برقرار کنند و این امر باعث میشود تا سازندگان بازی، تنظیمات بهینه شده ای را برای هر پیکربندی ارائه دهند.