شاید بعد از خواندن عنوان این مقاله یعنی shrine خداونگار سیستم عامل، برای شما این سوال پیش آمده باشد که ماجرای آن چیست؟ همه چیز با شخصی به نام تری دیویس شروع شد.

قبل از این که جلوتر برویم ، بهتر است به شما یادآوری کنم که تری در طول زندگی خود از اسکیزوفرنی رنج می برد و اغلب داروهای خود را مصرف نمی کرد. به همین دلیل ، او در طول زندگی اش کارهایی را گفت یا انجام داد که از نظر اجتماعی کاملاً قابل قبول نبود.

به هر حال ، به موضوع اصلی بر می گردیم. در اوایل دهه ۲۰۰۰ ، تری سیستم عامل ساده ای را منتشر کرد. در طول سالها ، نامهای مختلفی از جمله J Operating System ، LoseThos و SparrowOS را پشت سر گذاشت. او سرانجام با نام TempleOS آشنا شد. او این نام را انتخاب کرد زیرا این سیستم عامل شکلی از معبد از خدایان باستانی را به خود خواهد گرفت.

  • Shine از گرافیک ۶۴۰*۴۸۰ با پشتیبانی ۱۶رنگ بهره می برد.
  •  از “یک نمونه ۸ بیتی تک صدا با امضای MIDI مانند نمونه برای صدا” استفاده می کند.
  • از Commodore 64 استفاده می کند ، یعنی “یک ماشین ساده بدون شبکه و ساده که برنامه نویسی هدف آن بود ، نه فقط وسیله ای برای رسیدن به هدف”.
  •  فقط از یک سیستم فایل پشتیبانی می کند.
  • برای سهولت در یادگیری Shine همه چیز به ۱۰۰،۰۰۰ خط کد محدود می شود.
  • فونت محدود به “یک فونت ۸ × ۸ با عرض ثابت” خواهد بود.
  •  دسترسی کامل به همه چیز در Shine مقدور است. تمام حافظه ، پورت های ورودی/خروجی ، دستورالعمل ها و موارد مشابه هرگز نباید ممنوع باشد. همه توابع ، متغیرها و اعضای کلاس در دسترس خواهد بود.
  • Shinw فقط از یک پلتفرم  رایانه های شخصی ۶۴ بیتی پشتیبانی می کند.

تری این سیستم عامل را با استفاده از یک زبان برنامه نویسی که HolyC نامیده بود نوشت. TechRepublic آن را “نسخه اصلاح شده C نامیده است. اگر به دریافت و آزمایش HolyC علاقه دارید ، این مقاله HolyC در RosettaCode را مطالعه نمایید.

در سال ۲۰۱۳ ، تری در وب سایت خود اعلام کرد که TempleOS کامل شده است. متأسفانه تری چند سال بعد در آگوست ۲۰۱۸ هنگامی که با قطار برخورد کرد درگذشت. او در آن زمان بی خانمان بود. در طول این سالها ، بسیاری از افراد کار تری را در زمینه سیستم عامل دنبال کردند. اکثر این افراد تحت تأثیر توانایی او در نوشتن یک سیستم عامل در چنین بسته کوچکی قرار گرفتند.

اکنون ، احتمالاً می پرسید که این همه صحبت TempleOS چه ارتباطی با Shrine دارد. خوب ، همانطور که صفحه گیتهاب Shrine توضیح داده، “توزیع TempleOS برای بدعت گذاران” است. “minexew” که از کاربران Github است ، Shrine را ایجاد کرد تا ویژگی هایی را که تری از آن غفلت کرده بود به TempleOS اضافه کند. این ویژگی ها عبارتند از:

  1. سازگاری ۹۹ درصدی با برنامه های TempleOS 
  2. فعالیت با Lambda که بسیار مشابه خط فرمان یونیکس کلاسیک است.
  3. پشتیبانی از مدل TCP/IP و دسترسی به اینترنت
  4.  پشتیبانی از نرم افزار دانلود بسته های نرم افزاری

تجربه کاربری در Shrine:

مجازی سازی Shrine بسیار آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که نرم افزار مجازی سازی دلخواه خود را نصب کنید. هنگام ایجاد یک ماشین مجازی برای Shrine ، مطمئن شوید ۶۴ بیتی است و حداقل ۵۱۲ مگابایت RAM دارد.

پس از بوت شدن در Shrine ، از شما سوال می شود که آیا می خواهید آن را روی هارد دیسک مجازی خود نصب کنید. پس از اتمام کار به شما پیشنهاد می شود که یک تور از سیستم عامل Shrine را مشاهده کنید. 

جمع بندی:

بدیهی است که قصد جایگزینی ویندوز یا لینوکس را ندارد. اگرچه تری از آن به عنوان “معبد خدا” یاد می کرد ، اما مطمئنیم در موقعیتی دقیق تر، او تصدیق می کرد که بیشتر یک سیستم عامل سرگرمی است. با در نظر گرفتن این نکته ، محصول نهایی نسبتاً چشمگیر است. طی یک دوره دوازده ساله ، تری یک سیستم عامل با بیش از ۱۰۰۰۰۰ خط کد ایجاد کرد ، با استفاده از زبانی که خودش ایجاد کرده بود. او همچنین کامپایلر ، کتابخانه گرافیکی و چندین بازی خود را نوشت. همه این ها در شرایطی بود که او از یک بیماری روانی پیچیده رنج می برد.