نسل اول رایانه ها و داستان History of OS:

برای باز کردن بحث تاریخچه سیستم عامل ها یا History of OS می توانیم از این نقطه شروع کنیم. هنگامی که رایانه های الکترونیکی برای اولین بار در دهه ۱۹۴۰ معرفی شدند، بدون هیچ گونه سیستم عاملی ایجاد شدند. همه برنامه نویسی ها در آن زمان به زبان مطلق ماشین انجام می شد.

اغلب با سیم کشی پلاگین های مدنظر در سیر این روند برای کنترل عملکردهای اصلی دستگاه رو به رو بوده ایم. در طول مدت استفاده این نسل از رایانه ها، این دستگاه ها معمولاً برای حل محاسبات ساده ریاضی استفاده می شدند و عملاً لزومی به سیستم عامل ها نیازی نبود.

History of OS در مقصد بعدی:

اولین سیستم عامل در روند پیدایش و تاریخچه سیستم عامل ها اوایل دهه ۱۹۵۰ معرفی شدند. اولین نمونه پیاده سازی شده آن GMOS نام داشت و توسط جنرال موتورز برای دستگاه IBM 701 ایجاد شده بود. سیستم های عامل در دهه ۱۹۵۰ به دلیل ارسال داده ها به صورت گروهی ، سیستم های پردازش دسته ای تک جریان نامیده می شدند. این ماشینهای جدید mainframes نامیده می شدند و توسط اپراتورهای حرفه ای در اتاقهای بزرگ کامپیوتر استفاده می شدند. از آنجا که برچسب قیمتی بالایی بر روی این ماشین ها وجود داشت ، فقط سازمان های دولتی یا شرکت های بزرگ قادر به خرید آنها بودند.

نسل سوم در ماجرای پر هیاهو History of OS:

در اواخر دهه ۱۹۶۰ و در قدم سوم اساسی در روند بررسی تاریخچه سیستم عامل ها طراحان آن توانستند سیستم برنامه نویسی چندگانه ای را توسعه دهند که در آن یک برنامه کامپیوتری قادر بود همزمان چندین کار را با دقت بالایی انجام دهد. معرفی چند پروژه برنامه نویسی بخش مهمی در توسعه سیستم عامل ها بود زیرا اجازه می داد تقریباً ۱۰۰ درصد زمان کارکرد CPU را به اشغال در بیاورد و این برای ما که در پی افزایش کارایی این ماشین ها بودیم خبر هیجان انگیزی بود.

 

تاریخچه سیستم عامل ها

یکی دیگر از پیشرفتهای مهم در نسل سوم ، رشد فوق العاده رایانه های کوچک بود که با مدل DEC PDP-1 در سال ۱۹۶۱ شروع شد. PDP-1 فقط ۴K فضا داشت اما با قیمت ۱۲۰ هزار دلار برای هر دستگاه شاید مانند یک کیک به فروش رفت. این رایانه های کوچک به ایجاد یک صنعت کاملاً جدید و توسعه PDP های بیشتر کمک می کند. این PDP ها به ایجاد رایانه های شخصی که در نسل چهارم ایجاد و ارائه شدند، در روند تاریخچه سیستم عامل ها کمک شایانی کرد.

نسل چهارم و عرصه قدرت نمایی رایانه های خانگی:

نسل چهارم سیستم عامل ها در بررسی موضوع History of OS باعث ایجاد رایانه هایی برای فعالیت های شخصی شد. اگرچه این رایانه ها بسیار شبیه به رایانه های کوچک توسعه یافته در نسل سوم بودند اما رایانه های شخصی بخش بسیار کمی از هزینه کامپیوترهای کوچک را به عنوان سربار هزینه به کاربر اضافه می کردند.

یک رایانه شخصی آنقدر مقرون به صرفه بود که این امکان را برای یک فرد به صورت مجزا فراهم کرد که بتواند از آن برای استفاده شخصی خود از این ماشین ها بهره مند شود. در حالی که در این مرحله رایانه های کوچک هنوز با قیمت بالایی عرضه می شوند و فقط شرکت ها می توانند از آن استفاده کنند.

یکی از عوامل اصلی در ایجاد این دست از رایانه های شخصی، تولد شرکت مایکروسافت و سیستم عامل محبوب خود یعنی ویندوز بود. سیستم عامل ویندوز در سال ۱۹۷۵ تحت شرایطی و هنگامی ایجاد شد که پل آلن و بیل گیتس دیدگاه هایی برای ارتقاء سطح محاسبات شخصی داشتند.

آنها MS-DOS را در سال ۱۹۸۱ معرفی کردند ، اگرچه این سیستم عامل بسیار کارا بود  اما مشکلاتی را برای افرادی که سعی در درک دستورات رمزآلود آن داشتند ایجاد کرد. با انتشار ویندوز ۹۵، ویندوز ۹۸، ویندوز XP (که در حال حاضر پرکاربردترین سیستم عامل تا به امروز است) و بعد از آن سیستم عامل ویندوز ۷ ، سیستم عامل همراه مایکروسافت، ویندوز تبدیل به بزرگترین سیستم عامل مورد استفاده در فناوری امروز شد.

اپل در سیر History of OS دیگر کمپانی تولید کننده سیستم عامل مهم و جریان ساز است که در دهه ۱۹۸۰ ایجاد شد. استیو جابز، بنیانگذار اپل ، مکینتاش اپل را ایجاد کرد که به دلیل کاربر پسند بودن آن موفقیت بزرگی به حساب می آمد.

توسعه ویندوز در سالهای بعد تحت تأثیر مکینتاش قرار گرفت و رقابت شدیدی بین این دو شرکت ایجاد شد. امروزه تمام دستگاه های الکترونیکی ما دارای سیستم عامل هستند، از رایانه ها و تلفن های هوشمند ما گرفته تا دستگاه های خودپرداز و وسایل نقلیه موتوری، همه و همه از این نرم افزار بهره مند شده اند.