در مورد رقابت بین Bash Vs Python 3 Vs javascript این توضیح لازم است که اسکریپت Shell به یک فایل منبع اشاره می کند که مخصوص مترجم خط فرمانی همانند Bash ایجاد شده است. برنامه نویسان اغلب اسکریپت های Shell را برای افزایش بهره وری با خودکارسازی کارهایی که به طور مکرر انجام می دهند ، می نویسند.
به عنوان مثال، اسکریپت های اتوماسیون را برای دستکاری فایل، تنظیم محیط مورد استفاده ، اجرای تست های آزمایشی و استقرار های متنوع دیگری می نویسند. همچنین، می توانیم از اسکریپت های Shell در داخل ماشین های مجازی یا CI استفاده کنیم.
رقابت بین Bash Vs Python 3 Vs javascript:
در خصوص بررسی رقابت بر سر استفاده از این زبان ها یعنی مقایسه Bash Vs Python 3 Vs javascript به عنوان مثال، می توانید از پایتون برای ایجاد اسکریپت های مدرن Shell استفاده کنید و آنها را با مفسر پایتون مانند یک اسکریپت Bash اجرا کنید. ممکن است سایر فرآیندهای یونیکس را در داخل فایل منبع پایتون مانند Bash ایجاد کنید. همچنین از طرف دیگر، جاوا اسکریپت به لطف زمان اجرای فوق العاده Nodejs یک جایگزین عالی برای نوشتن سریع اسکریپت های اتوماسیون در مقیاس های مختلف مورد نیاز شما است.
در واقع می توانید اسکریپت های Shell خود را با هرکدام از Bash Vs Python 3 Vs javascript بنویسید. اما همانند هر فناوری دیگری در توسعه نرم افزار، این فناوری ها نیز دارای مزایا و معایب مختلفی هستند. در خصوص این مورد، توضیح خواهیم داد که چگونه می توانید از هر زبان برای ساختن اسکریپت های Shell با مزایا و معایب مخصوص به خود استفاده کنید. علاوه بر این، نحوه انتخاب زبان مناسب برای اسکریپت بعدی Shell خود را توضیح خواهیم داد.

استفاده از Bash برای اسکریپ نویسی:
برای قدم اول در مقایسه Bash Vs Python 3 Vs javascript به سراغ bash می رویم. هر سیستم عامل محبوب معمولاً CLI (رابط خط فرمان) را از طریق یک برنامه ترمینال ارائه می دهد. یک برنامه ترمینال دستورات را از طریق مترجم خط فرمان خاص مانند Bash ، Z shell ، C shell و KornShell اجرا می کند.
ما می توانیم دستورات خاصی را روی یک فایل قرار دهیم و آن را از طریق مترجم خط فرمان ترجیحی اجرا کنیم. به عبارت دیگر ، می توانیم اسکریپت های Shell را با Bash ، Z shell و غیره بنویسیم. Bash یک مفسر خط فرمان است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد زیرا تقریباً در همه سیستم عامل های یونیکس یا یونیکس به طور پیش فرض گنجانده شده است. بنابراین، می توانید اسکریپت های قابل حمل POSIX را با Bash بنویسید.
Bash به شما امکان می دهد اسکریپت های Shell را با حداقل گرامر مورد نیاز بنویسید. اگر نیاز به اجرای چندین دستور دارید ، فقط باید این دستورات را در خط اسکریپت Bash قرار دهید. Bash همچنین از برخی مفاهیم اساسی برنامه نویسی مانند دستورات شرطی، حلقه ها، عملیات حساب، توابع و متغیرها پشتیبانی می کند.
Bash فرآیندهای بومی هر سیستم عامل را پشتیبانی می کند. به عبارت دیگر، می توانید دستورات دیگر را به عنوان دستور ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر نیاز به اجرای فایل باینری پینگ دارید، می توانید دستور پینگ را در اسکریپت های Bash خود بنویسید. چندین روش برای نمایش GUI با اسکریپت های Bash نیز وجود دارد.
#!/bin/bash
x=10
echo $x # prints 10x = 10 # x: command not found
echo $x
استفاده از Python برای اسکریپ نویسی:
در قدم دوم از بررسی Bash Vs Python 3 Vs javascript به پایتون رسیدیم. پایتون یک جایگزین محبوب برای Bash برای نوشتن تنظیمات محیط، ساخت و انتشار اسکریپت ها است. مشاهده شده است که پروژه Electron از پایتون برای چندین اسکریپت مفید استفاده می کند. نمی توانید دستورات را مستقیماً در پایتون اجرا کنید زیرا این زبان دستور نیست. اما اجرای دستورات و گرفتن خروجی همانند یک قطعه کیک ساده است. به مثال زیر توجه کنید:
o = subprocess.check_output(['node', '--version'], text = True)
print('You are using Node ' + o)
نکتته ای که در خصوص پایتون مطرح است این است که زمان اجرای برنامه پایتون در مقایسه با سایر زبانها کند است. وقتی از برخی کتابخانه ها استفاده می کنید ، پایتون حتی در مقایسه با Bash بسیار کند عمل می کند. ابزارهایی مانند Shellpy و Plumbum ای پی آی های مناسبی برای کار با فرایندها و دستورات ارائه می دهند. اما ، با این وجود ، ما باید کد اضافی را تنظیم کرده و بنویسیم.
استفاده از javascript برای اسکریپ نویسی:
و در قدم آخر مقایسه Bash Vs Python 3 Vs javascript به جاوااسکریپت میرسیم. همانطور که می دانیم ، جاوا اسکریپت به عنوان زبان برنامه نویسی برای مرورگر وب ایجاد شد تا صفحات وب کمی پویا شود. پروژه Nodejs جاوا اسکریپت را از مرورگر به سطح سیستم عامل منتقل کرد.
Nodejs API فرایند هایی را برای ایجاد پروسه های جدید پیشنهاد کرد. همچنین، Nodejs چندین API چند پلتفرمی را برای کار با مدیریت فایل، شبکه و کنسول معرفی کرد. در حال حاضر، JavaScript و Nodejs هر دو شامل تمام ویژگی هایی هستند که برای ساخت اسکریپت های اتوماسیون مدرن مورد نیاز است.
در آخر به بررسی اجمالی Bash برای استفاده در پروسه اسکریپت نویسی استفاده می پردازیم.