چارچوب های وب، دنیای برنامه نویسی را متحول کرده و از اهمیت خاصی در هر مرحله از توسعه فرآیند برخوردار شده اند. حتی کوچکترین واحد برنامه نیز از برنامه نویسی تشکیل شده است که یک چارچوب وب آن را به صورت خودکار انجام می دهد.

ممکن است سعی کنید در سایت ها، کتاب ها و مقالات مختلف در مورد آن تحقیق کنید ، اما فقط به اطلاعات عمومی و مبهم دست پیدا خواهید کرد. چیزی غیر از تعاریف تئوری و اصطلاحات دشوار که باعث سردرگمی می شود. خوب ، وقت آن است که پاسخی اساسی برای این مسئله پیدا کرده و درک درستی از چارچوب های وب داشته باشیم. 

[title text=”چارچوب های وب چیست؟”]

چارچوب های وب ابزاری های نرم افزاری هستند که راهی برای ساخت و اجرای برنامه های وب فراهم می کنند. در نتیجه ، شما به تنهایی نیازی به نوشتن کد و اتلاف وقت خود و سپس به دنبال پیدا نمودن اشتباه محاسباتی و اشکالات احتمالی ندارید.

در زمان های ابتدایی توسعه وب، همه برنامه ها به صورت دستی کدگذاری می شدند و فقط توسعه دهنده یک برنامه خاص می توانست آن را تغییر یا استقرار دهد. چارچوب های وب راهی ساده برای خروج از این دام را معرفی کردند.

از سال ۱۹۹۵، همه مشکلات مربوط به تغییر ساختار یک برنامه با یک عملکرد کلی مرتب شده اند. این زمانی است که زبانهای خاص وب ظاهر می شوند. تنوع آنها  برای صفحات وب ثابت و هم کارآمد است. بسته به وظیفه خود می توانید یک چارچوب انتخاب کنید که تمام نیازهای شما را پوشش دهد یا چندین مورد را با هم ادغام کنید.

[title text=”تنوع چارچوب های وب”]

دو عملکرد اصلی از چارچوب ها وجود دارد: کار در سمت سرور (backend) یا در سمت مشتری (frontend)، متناسب با نوع آنها. میتوان از آن برای توسعه های شخصی یا سازمانی خود استفاده کرد. این تقسیم بندی پیچیده نیست و به این شکل است:

[ux_image id=”2779″] [divider align=”center”]

چارچوب های وب Frontend بیشتر با قسمت خارجی یک برنامه وب سروکار دارند. به طور خلاصه ،این چارچوب همان چیزی است که کاربر هنگام باز کردن برنامه مشاهده می کند. بیایید نگاهی دقیق تر به همه اینها بیندازیم:

چارچوب های وب سمت سرور: قوانین و معماری این چارچوب ها به شما امکان می دهد صفحات و فرم های ساده از انواع مختلف را ایجاد کنید. با این حال ، برای ساختن یک برنامه وب با رابط کاربری خوب، باید عملکرد گسترده تری داشته باشید.

این چارچوب های وب همچنین می توانند داده های خروجی را تشکیل دهند و در صورت حملات وب، امنیت را بهبود بخشند. همه اینها قطعاً می توانند روند توسعه را ساده تر کنند. چارچوب های سمت سرور بیشتر روی جزئیات خاص و مهمی کار می کنند که بدون آنها برنامه نمی تواند به درستی کار کند. در اینجا چارچوب های برتر backend و زبانهایی که آنها به وسیله آن کار می کنند آورده شده است:

۱- جنگو – پایتون

۲- Zend – پی اچ پی(php)

۳- Express.js – جاوا اسکریپت

۴- Ruby on Rails – روبی

چارچوب های وب سمت مشتری: برخلاف سمت سرور ، چارچوب های سمت مشتری ارتباطی با منطق الگوی طراحی نرم افزاری ما ندارند. کار آنها در داخل مرورگر انجام می شود. بنابراین، می توان رابط های کاربری جدید را بهبود داد یا پیاده سازی کرد. ویژگی های متحرک متعددی را می توان با چارچوب های وب و همچنین SPA (برنامه های تک صفحه ای) ایجاد کرد. هر یک از چارچوب های سمت مشتری از نظر عملکرد و کاربرد متفاوت است. برای مقایسه ، در اینجا موارد زیر است:

۱- Backbone+Marionette

۲- آنگولار

۳- Ember.js

۴- Vue.js

چارچوب های وب با عملکرد متقابل: Meteor به عنوان یک چارچوب وب با پشته کامل شناخته می شود. این بدان معنی است که تقریباً تمام نیازهای سرویس گیرنده و سرور را پوشش می دهد ، که باعث می شود Meteor به شدت محبوب و مورد استفاده قرار گیرد. لازم نیست وقت خود را برای ادغام دو چارچوب با استفاده از REST API هدر دهید.

شما می توانید به سادگی این مورد را انتخاب کرده و روند توسعه خود را تسریع کنید. اما این ویژگی اصلی Meteor نیست. دو طرف به یک زبان کار می کنند ، بنابراین می توانید برای هر دو کد یکسانی بسازید و استفاده کنید.

مورد بعدی زمان است – وقتی تغییری در یک رابط ایجاد می شود ، برای دیگر فرآیند ها نیز اتفاق می افتد.  مثال این میتواند یک سند قابل اشتراک یا صفحه گسترده باشد. هنگامی که برخی از نظرات را به صفحاتی که می خوانید یا ویرایش می کنید اضافه می کنید، کاربران دیگر نیز آنها را مشاهده می کنند.

[title text=”معماری چارچوب های وب”]

با وجود این واقعیت که چارچوب ها همه متفاوت هستند و انتخاب بین آنها بسیار دشوار است، همه آنها در بسیاری از موضوعات مشترک هستند. من در مورد معماری و ویژگی های آنها صحبت می کنم. که به اندازه عملکردشان مهم هستند.

[ux_text text_align=”center”]

این نوع از ساختار تقریباً محبوب ترین نوع از چارچوب های وب مبتنی بر تجزیه چندین لایه مجزا (برنامه ها ، ماژول ها و غیره) است ، به این معنی که شما می توانید عملکرد را مطابق با نیازهای خود گسترش دهید و تغییرات خود را با کد چارچوب ادغام کنید ، یا از موارد سوم استفاده کنید.

برنامه های مهمانی طراحی شده توسط فروشندگان خارجی. این انعطاف پذیری یکی دیگر از مزایای اصلی چارچوب ها است. بسیاری از انجمن های منبع باز و سازمان های تجاری وجود دارند که برنامه ها یا برنامه های افزودنی را برای چارچوب های محبوب تولید می کنند ، به عنوان مثال ، Django REST Framework ، ng-bootstrap و غیره).

[/ux_text]

 MVC به معنی الگویی با عنوانین Model ، View و Controller است که چارچوب وب با این طراحی از آنها ساخته شده است. این یک ساختار اساسی در نظر گرفته شده است ولی همچنین می تواند چندین تضاد در میان آنها وجود داشته باشد. ما در ادامه سعی داریم با توضیح آن از مفاهیم آن پرده برداشته و به زبان ساده تر آن را شرح دهیم.

[ux_image id=”2789″] [divider align=”center”]

این مدل شامل تمام داده ها و لایه های منطق تجاری ، قوانین و عملکردهای آن است. از طرف دیگر ، نمای مربوط به کلیه نمایش های بصری داده ها ، مانند نمودارها ، نمودارها و غیره نیز هست. همانطور که برای کنترل کننده، این پروسه به سادگی داده های ورودی را به دامنه دستورات قبلی تبدیل می کند.

[title text=”امکانات این معماری”]

حال نگاهی به برخی از ویژگی های مشترک بین این چارچوب های وب بیندازیم که به توسعه دهندگان کمک می کند تا از چارچوب های وب محبوب در دنیای نرم افزار به عنوان ابزاری چند منظوره و عملی استفاده کنند. 

[title text=”ذخیره صفحات وب” tag_name=”h4″]

ذخیره صفحات وب به سادگی به ذخیره اسناد مختلفی کمک می کند و از پدیده آزار دهنده اضافه بار سرور جلوگیری می کند. برای درک این موضوع تصور کنید در گوشی تلفن شما امکان ذخیره مخاطب وجود نداشته باشد، بنابراین شما بایستی هر مرحله یا شماره را حفظ کنید یا از محلی که آن را یادداشت کردید استفاده کنید. در صورت تحقق چندین شرط ، کاربران می توانند از آن در سیستم های مختلف استفاده کنند.این امکان در سمت سرور نیز کار می کند. به عنوان مثال ، ممکن است پیوندهای محتوای پنهان شده را در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) یک موتور جستجو مانند Google مشاهده کنید.

[title text=”چارچوب بندی (Scaffolding)” tag_name=”h4″]

این یک روش مهم دیگر در چارچوب های وب است که توسط برخی از چارچوب های بر پایه MVC پشتیبانی می شود. قسمتهای معمولی برنامه یا کل ساختار پروژه (در صورت اولیه سازی) می توانند به صورت خودکار توسط چارچوب تولید شوند. این رویکرد باعث افزایش سرعت چرخه توسعه و استاندارد سازی کد شما می شود.

[title text=”سیستم نگاشت الگوی وب” tag_name=”h4″]

سیستم نگاشت الگوی وب مجموعه ای از متدولوژی ها و نرم افزارهای مختلف است که برای ساخت و استقرار صفحات وب پیاده سازی شده است. از موتورهای الگو برای پردازش الگوهای وب استفاده می شود. این روش همچنین شامل ابزاری برای انتشار وب در یک چارچوب است.

[title text=”امنیت” tag_name=”h4″]

امنیت آنلاین معیارهای زیادی برای شناسایی و اجازه یا رد دسترسی به عملکردهای مختلف در یک چارچوب وب دارد. همچنین به شما کمک می کند تا پروفایل هایی را که برای جلوگیری از کلک زدن از برنامه استفاده می کنند ، شناسایی کنید. در نتیجه ، چارچوب مدنظر امکانات فراوانی را برای آسودگی شما فراهم می آورد.

[title text=”نگاشت آدرس ها” tag_name=”h4″]

اگر می خواهید ضمن ایجاد نامی واضح و چشمگیر برای سایت، نمایه سازی وب سایت خود را توسط موتورهای جستجو ساده کنید. این ویژگی چارچوب های وب برای آن ساخته شده است. نگاشت URL همچنین می تواند دسترسی به URL های سایت های شما را تسهیل کند.

[title text=”زیر برنامه های کاربردی” tag_name=”h4″]

انواع مختلفی از برنامه های وب توسط چارچوب های وب پشتیبانی می شوند. رایج ترین و بهترین چارچوب ها برای توسعه برنامه ها از برنامه هایی نظیر ساخت وبلاگ ها ، انجمن ها ، وب سایت های با اهداف عمومی ، سیستم های مدیریت محتوا و غیره پشتیبانی می کنند.

همه این ویژگی ها در همه چارچوب ها مشترک است. با این حال ، اکنون یک تناقض ظاهر می شود: یک توسعه دهنده ابزارهای بسیار متنوعی در اختیار دارد که می تواند به سادگی او را سردرگم کند.به همین دلیل شما باید خوب فکر کنید و معیارهایی را ایجاد کنید که کار شما را راحت کند. به عنوان مثال ، ممکن است انتخاب شما به زبانی که ترجیح می دهید هنگام کدگذاری استفاده کنید بستگی داشته باشد.

همانطور که قبلاً گفته شد ، چارچوب هایی برای همه زبان های توسعه وب وجود دارد. مورد دوم دامنه ابزاری است که هر چارچوب در اختیار دارد. اگر همه فرایندهای کاری شما را پوشش دهد و به شما کمک کند همه وظایف خود را مدیریت کنید، در مسیر درست قرار دارید. اگر از ترجیحات صحبت کنیم، این نکته می تواند مفید یا مضر باشد. البته بهتر است از چارچوب هایی استفاده شود که یادگیری آن آسان باشد ، اما گاهی اوقات ممکن است با توجه قوانین قدیمی چارچوبی که به ندرت استفاده می شود مورد مناسبی برای مقصود شما به حساب بیاید.

ویدیو: معرفی چارچوب های وب

[title text=”آموزش چارچوب های وب”]

همانطور که دیدیم، انتخاب و استفاده از چارچوب های وب می تواند یک کار پیچیده باشد. اما روند کار به همان سختی که به نظر می رسد نیست. اسناد ، کتابخانه ها و آموزش های زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند چارچوب ها را بیاموزید و به تمام سوالات خود پاسخ دهید. سایتهایی وجود دارند که هدف آنها ارائه سریع توسعه دهندگان با معرفی سریع هر چارچوب موجود است. سایت های فراوانی مثل یودمی، کورسرا، یودسیتی، پلورالسایت و… مطالب و مجموعه های فراوانی را برای آموزش چارچوب های مختلف در خود دارند. یکی از این منابع مفید آموزشی سایت Tutorialspoint است: 

[title text=”آموزش در سایت Tutorialpoints” tag_name=”h4″]

این سایت یک گنجینه عظیم از آموزش ها است که تمامی ساختار هر چارچوب را پوشش می دهد و به شما دانش بیشتری در مورد محفظه ها ، مدیریت پرونده ها و راه حل های اصلی ارائه می دهد.

Spring Framework Tutorials

PHP Framework Tutorials

Zend Framework tutorials

اگر تصمیم گرفتید Ruby on Rails را انتخاب کنید ، این آموزش بسیار دقیق را حتما دنبال کنید. این مجموعه آموزشی تمام مزایا و معایب این چارچوب را توصیف می کند و شما را قدم به قدم از مرحله نصب راهنمایی می کند. شاید به جرأت میتوان گفت یکی از بهترین دوره هایی که برای یادگیری این چارچوب محبوب وجود دارد همین آموزش است.

Ruby on Rails Framework Tutorial

با این حال ، این یک لیست جامع از تمامی دوره های آموزشی موجود در وب در خصوص یادگیری چارچوب های وب نیست. با مرور وب می توانید موارد بیشتری را برای کشف و یادگیری پیدا کنید. با مراحل دقیق ، آموزشهای ویدئویی YouTube را تماشا کنید ، سپس چارچوبی را که می خواهید با آن کار کنید انتخاب کنید. فراموش نکنید هیچ آموزشی نمیتواند عنوان بهترین را یدک بکشد. ممکن است دوره ای که توصیف بسیار عالی درباره آن وجود دارد برای شما مناسب نباشد. نوع یادگیری افراد با یکدیگر متفاوت است. بنابراین شیوه آموزش نیز بایستی متفاوت باشد. پیشنهاد میشود از هیچ مطلب مفیدی بدون درنگ گذر نکنید و بعد از یادگیری هر مبحثی سعی کنید آن را به خود آموزش دهید.

[ux_image id=”2795″] [divider align=”center”]

Lorem در این راستا یکی از بهترین سایت هایی که در یادگیری و توسعه چارچوب های وب برای گستره وسیعی از توسعه دهنگان از مبتدی گرفته یا برنامه نویس پیشرفته را در بر میگیرد سایت stackoverflow است.

این سایت توسط توسعه دهندگان از سراسر جهان مورد استفاده و بازدید قرار می گیرد. در اینجا ، آنها تجربه خود را به اشتراک می گذارند و در انجام وظایف به یکدیگر کمک می کنند. فقط یک سوال بپرسید ، چندین راه حل برای آزمایش به شما ارائه می شود.

بنابراین ، چارچوب های وب آنطور که به نظر می رسد دشوار نیستند. و نیازی نیست که در این باره وحشت زده عمل کنید. فقط برخی از آموزشهای این راهنما را مشاهده کرده و این چارچوب را ابتدا به تنهایی امتحان کنید.